A deține un parc de tractoare în domeniul agricol nu este un lucru ușor. Trebuie să planificați toate rutele de lucru, să păstrați toate mașinile în condiții bune de lucru și să asigurați întreținere regulată. În plus, pentru a asigura trasee optime, ar trebui să aveți la dispoziție o serie de informații detaliate despre locația tractorului.

În agricultura de precizie, GPS-ul ajută mult cu acesta din urmă. Cu toate acestea, chiar și cele mai recente echipamente GPS au o eroare de poziționare care poate ajunge până la 10 cm. Astfel, se recomandă completarea echipamentului cu un sistem RTK pentru a compensa astfel de inexactități.

Atunci când se utilizează sisteme RTK în agricultură, erorile GPS nu depășesc câțiva centimetri. Dacă RTK-urile sunt proiectate cu precizie, soluțiile RTK pentru agricultură vă vor permite să reduceți eroarea la 1 cm.

Cum funcționează sistemul RTK în agricultură?

Imaginați-vă că aveți un tractor cu un modul receptor RTK instalat. Semnalul de la satelitul GPS este transmis bazei, care îl procesează.

Apoi, semnalul (cu corecțiile RTK) este transmis receptorului instalat pe mașină sau pe tractor. Ca urmare, operatorul primește date actualizate care ajută la trasarea unui traseu precis fără distorsiuni (specifice navigației GPS convenționale).

Beneficiile utilizării tehnologiei RTK pentru tractoare:

  • Economie: costurile legate de combustibil combustibilul sunt reduse dramatic, iar eficiența este semnificativ crescută.
  • Repetabilitate: garanția repetabilității, adică menținerea preciziei coordonatelor în traiectoria vehiculului.
  • Precizia suprapunerii: această tehnologie va reduce suprapunerea cu până la 0,33%.
  • Reducerea impactului factorului uman: erorile șoferului (în timpul stabilirii unui traseu) sunt reduse la zero, iar operatorul însuși se confruntă cu mai puțin stres și, ca urmare, mai puțină oboseală în timpul lucrului.

Perspectivele utilizării RTK pentru fermă

Cu câțiva ani în urmă, doar cei mai bogați fermieri și giganți agricoli își puteau permite RTK. Costurile ridicate și concurența scăzută pentru producătorii de astfel de sisteme de pe piață au dus la lipsa cererii pentru acestea.

Cu toate acestea, pe măsură ce prețurile au devenit mai accesibile, iar perspectivele de dezvoltare a agriculturii de precizie au devenit evidente, RTK a devenit una dintre cele mai populare tehnologii din agricultură.

Perspective privind utilizarea în continuare a RTK în agricultură:

  • Rețelele RTK nu numai că creează hărți ale zonei, ci colectează și informații pentru analize și utilizări ulterioare în sezonul următor.
  • Modulul RTK vă permite să instalați sisteme de ghidaj automate pe un tractor, ceea ce contribuie, de asemenea, la o creștere a eficienței vehiculului.
  • Progresele înregistrate în tehnologiile internetului mobil, creșterea vitezei de transmitere a datelor prin rețelele RTK vă permit să procesați datele și mai rapid și să dezvoltați strategii agricole eficiente.
  • Echipamentul permite, de asemenea, proprietarului fermei să controleze gradul de uzură a vehiculului, integritatea angajatului și acuratețea îndeplinirii planurilor propuse.

 

Pivotpos va pune la dispoziție o serie de abonamente special concepute pentru agricultura de precizie. Vă punem la dispoziție abonamente flexibile, adaptate cerințelor dumneavoastră – fie că doriți un abonament pentru un singur vehicul sau pentru o întreagă flotă.